07/14/2020|DMG MORI economisch stimuleringsprogramma* 

Betrouwbare verbinding 

In tijden van toenemende economische uitdagingen, ondersteunt DMG MORI haar klanten met een speciaal economisch stimuleringspakket op het gebied van automatisering, digitalisering, financiering en service. 

Veel bedrijven staan tegenwoordig voor economische uitdagingen. Gebaseerd  op innovatieve producten evenals klant gerichte oplossingen  rond financiering en service, heeft DMG MORI haar economisch stimuleringspakket uitgebreid met als doel de maakindustrie juist in deze tijd zowel doel- als op de toekomst gericht te ondersteunen. De belangrijkste topics aan de productiekant zijn oplossingen voor geautomatiseerde en gedigitaliseerde productie. De onbemande  capaciteitstoename en de holistisch gedigitaliseerde processen van orderbinnenkomst vanaf CNC-bewerking tot aan montage en logistiek dragen bij tot het concurrentievermogen op lange termijn. Extra ondersteunt DMG MORI haar klanten met aantrekkelijke financieringsoplossingen en een service aanbod die een zorgeloze liquiditeit en productie veiligstellen. 


DMG MORI Economic Campaign
Op basis van innovatieve producten alsmede klantgerichte oplossingen rondom financiering en service heeft DMG MORI haar economisch stimuleringsprogramma uitgebreid om de maakindustrie juist in deze tijd doel- en op de toekomstgericht te ondersteunen. 

Toekomstbestendige productie met automatiseringsoplossingen ex works ​​​​​​​

Automation
Het brede automatiseringsportfolio van DMG MORI omvat 52 producten inclusief interface, zodat bijna elke bewerkingsmachine zelfstandig kan werken 

Het uitgebreide automatiseringsportfolio van DMG MORI omvat 52 producten inclusief interfaces, zodat bijna elke machine autonoom kan werken. “Hiermee bedienen we de duidelijke trend naar volledige automatisering van productieprocessen,” zegt Markus Rehm, Managing Director van DECKEL MAHO Seebach GmbH en DMG MORI HEITEC GmbH. DMG MORI heeft  diverse gantry loaders en robotoplossingen ontwikkelt voor handling van werkstukken. Talrijke  draaicentra uit de  CLX en CTX serie, alsmede modellen uit de NLX, NTX en NZX series kunnen worden uitgevoerd en uitgebreid met de  Robo2Go. De uiterst flexibele robotoplossing is ontworpen voor kleine tot middelgrote series en laat zich in minder dan 15 minuten programmeren met behulp van een vooraf gedefinieerd programmeermasker. 

Op het gebied van pallethandling zijn er,  afhankelijk van het bewerkingscentrum, circulaire en lineaire opslagsystemen beschikbaar. De PH CELL gepresenteerd op het laatste Open Huis is een circulaire opslag oplossing voor de verticale CMX V en DMC V modellen evenals verschillende 5-assige machines van de  DMU 50 3rd Generation tot DMU monoBLOCK en DMU eVo modellen tot de DMU 90 P duoBLOCK – om maar een paar voorbeelden te noemen. Het modulaire pallet handling systeem biedt plaats aan 40 pallets met een oppervlakte van slechts 10.7 m². Het kan achteraf worden aangebouwd voor machines met automatiseringsinterface en kan tevens op elk gewenst moment worden uitgebreid door toevoegen van een tweede rek-module. 

my DMG MORI en WERKBLiQ: Platform voor service en onderhoud 

my DMG MORI and WERKBLiQ
Met het gratis gebruik van het online service portaal my DMG MORI, krijgen klanten gedurende 30 dagen toegang om WERKBLiQ te testen.

“Het gebruik van het online service portal my DMG MORI maakt snellere hulp en absolute transparantie mogelijk bij een service aanvraag – en dat gratis,” benadrukt Dr. Thomas Froitzheim, Managing Director van DMG MORI Global Service GmbH. Sinds de EMO 2019, zijn al reeds tienduizenden klanten geregistreerd. Service aanvragen kunnen via my DMG MORI met een druk op de knop via een interactief aanvraagformulier worden gestart. Specifieke service aanvragen met optioneel bijgevoegde foto’s of video’s worden direct aan de juiste  DMG MORI service expert gezonden. Ondertussen zorgt transparantie van alle serviceprocessen voor snellere procedures. Zelfs bestellingen van onderdelen kunnen op de minuut af worden gevolgd. Alle commerciële en technische documenten worden opgeslagen in my DMG MORI. Met het gratis gebruik van  my DMG MORI krijgen klanten gedurende 30 dagen toegang voor het testen van WERKBLiQ. my DMG MORI en WERKBLiQ zijn ontwikkeld volgens dezelfde logica. Als gevolg hiervan kunnen alle interne en externe service- en onderhoudsprocessen voor het totale (heterogene) machinepark worden geoptimaliseerd met WERKBLiQ. Alle stamgegevens en functies van my DMG MORI zijn automatisch beschikbaar in WERKBLiQ. 

Maximale beschikbaarheid met het DIGITAL MANUFACTURING PACKAGE ​​​​​​​

my DMG MORI is deel van het DIGITAL MANUFACTURING PACKAGE, waarmee DMG MORI de beschikbaarheid in de productie aanzienlijk verhoogd. Het is gebaseerd op het consistente netwerk van DMG MORI machines via de IoTconnector en de nieuwste versie van CELOS, de op het APPs gebaseerde besturings- en bedieningssysteem. Messenger visualiseert de status van alle machines die aangesloten zijn op het netwerk en realiseert een tot 30 minuten hogere machinebeschikbaarheid per week. Ondertussen kan NETservice stilstand-tijden enorm reduceren, omdat door een directe remote-communicatie met DMG MORI Service tot 30 procent  aan onverwachte servicegevallen kan worden opgelost zonder een technicus ter plaatse. 

DIGITAL MANUFACTURING PACKAGE
Het DIGITAL MANUFACTURING PACKAGE is gebaseerd op de consistente koppeling van DMG MORI machines via de IoTconnector en de nieuwste versie van CELOS als APP-gebaseerd besturings- en bedieningssysteem. 

Met TULIP naar een eigen APP – zonder programmeerkennis ​​​​​​​

TULIP biedt een verdere stap in de richting van digitalisering. Via een no-code platform, stelt TULIP creatieve en simpele digitale tools ter beschikking, waarmee klanten hun eigen persoonlijke script van digitalisering kunnen maken – zonder enige IT- of programmeerkennis. Als een digitale blokkendoos  kunt u met het TULIP platform elke stap van een proces beschrijven en visualiseren met bestaande of zelf gecreëerde Apps. En waar nodig, kunnen bepaalde scenario’s worden gekoppeld via “drag & drop” met kenmerken van digitale sensoren, meetsystemen en machines. Hierdoor ontstaat geleidelijk een interactieve “roadmap” die de medewerker begeleidt bij het werk en de relevante controlepunten om een meting of test door te voeren. Deze visualisering vindt plaats via een apart scherm op  de werkplek of direct (via APPLICATION CONNECTOR van CELOS) op het beeldscherm van de besturing. 

Eerst geld verdienen, later betalen ​​​​​​​

Via DMG MORI Finance** of Deutsche Leasing** worden per jaar machines ter waarde van meer dan 300 miljoen euro gefinancierd. Van leasing en  aankoop op afbetaling tot huur vinden klanten altijd een oplossing die is afgestemd op hun individuele behoeften – alles uit één hand. DMG MORI begeleidt hun klanten gedurende het totale proces.  

In samenwerking met DMG MORI Finance en Deutsche Leasing, werd in het kader van het economisch stimuleringsprogramma een bijzondere top-seller campagne ontwikkeld. Tot en met 31 december 2020, kunnen 41 verschillende machinemodellen worden gefinancierd zonder aanbetaling en zonder afbetaling  in de eerst 6 maanden. (34 machines met Deutsche Leasing, beschikbaar tot en met  30.09.2020). Voorbeelden hiervan zijn de NLX 2500 als draaicentrum en de 5-assige freesmachine DMU 50 3rd generation – twee van de meest succesvolle DMG MORI modellen. Voor Markus Piber, Divisional Director Sales, Service en Technology Excellence, is het voordeel duidelijk: “Zo kunnen onze klanten eerst geld verdienen voordat ze überhaupt iets betalen.” 

Professioneel onderhoud met prijsvoordeel ​​​​​​​

DMG MORI’s Maintenance Plus Program is een onderhoudsprogramma voor een speciale prijs. Het omvat ook korting op aanbevolen reparaties aan de machine als gevolg van het onderhoud. Een ander voordeel is dat het onderhoud wordt uitgevoerd door  absolute service professionals. Zo zijn klanten in staat de prestaties van hun machines te verbeteren. 

DMG MORI’s Maintenance Plus Program
DMG MORI’s Maintenance Plus Program is een onderhoudscontract  tegen een speciale prijs inclusief een korting op aanbevolen reparaties als gevolg van het onderhoud. 

Verhoog de performance en behoud de waarde met retrofit voor bestaande machines​​​​​​​

Voor bestaande machines, biedt DMG MORI de service machine revisie. Revisie van oudere modellen is zeker de moeite waard vooral in tijden van vrije capaciteit. Met exclusieve knowhow van de fabrikant en tegen een aantrekkelijke prijs neemt DMG MORI alle stappen over vanaf het vastleggen van de actuele machine toestand tot aan het opnieuw in bedrijfstellen: demontage en verwijdering, reiniging en revisie van componenten. Nadat de machine weer is hersteld naar  100 procent functionaliteit vindt reinigen en lakken, een testrun en afname plaats. Daarmee kunnen klanten de prestaties van hun bestaande machines aanzienlijk verhogen en hun waarde behouden. DMG MORI verleent tevens maanden garantie over het volledige dienstenpakket, inclusief onderdelen. 

DMG MORI Academy: 32 online trainingen – live, digitaal en interactief ​​​​​​​

DMG MORI Academy
In het bijzonder in de huidige situatie kan de DMG MORI academy een perfecte scholingsomgeving garanderen met 32 online - live, digitaal en interactief. 

Het DMG MORI economisch stimuleringsprogramma omvat ook trainingen aangeboden door de DMG MORI Academy. Met deze service staat de gereedschap machinefabrikant al jaren garant voor opleiding en bijscholing bij zijn klanten. In het bijzonder in de huidige situatie kan met 32 online-trainingen een perfecte scholingsomgeving worden gegarandeerd – live, digitaal en interactief. Kleine groepen zorgen voor een hoge interactie met de ervaren trainers. Digitale scholingsdocumenten en een uitgebreid besturingssoftware pakket zijn inclusief. Om ervoor te zorgen dat de volgende generatie ook gedegen wordt opgeleid, heeft DMG MORI Academy scholingspakketten samengesteld voor de CTX alpha 500 en DMU 50 2nd generation. 

Zomeraanbiedingen: op tijd investeren

Veel bedrijven komen succesvol uit een crisis omdat zij tijdig geïnvesteerd hebben in de productie. DMG MORI rondt haar economisch stimuleringsprogramma af met aantrekkelijke aanbiedingen in haar product portfolio. Meer dan 750 nieuwe machines, showroom machines of gebruikte machines zijn beschikbaar via CNC-Scout. De garantie is respectievelijk  18 maanden, 12 maanden en 6 maanden. Van CLX draaicentra tot de DMU monoBLOCK 5-assige universele machines, omvat de  serie een representatief aanbod uit het DMG MORI programma. “Klanten vinden hier de meest moderne bewerkingsmachines tegen een aantrekkelijke prijs,” zegt Markus Piber hierover. “Natuurlijk hebben wij hiervoor aantrekkelijke lease voorstellen met zes termijnvrije maanden aan het begin van de looptijd en geen aanbetaling.” 


* Het economisch stimuleringsprogramma is beschikbaar in de EMEA regio 
** Financieringsoplossingen door DMG MORI Finance of Deutsche Leasing zijn niet in elk land beschikbaar 


Contact us for all issues related to the DMG MORI technical press.